Farkas Zsolti, Az ének iskolája 1. győztese Angliában kezdett új életet, immár Oliver Wolf néven. A TV2 és az RTL is mindig megkeresi, de neki elég volt Az ének iskolája, illetve a Sztárban Sztár +1 kicsi. Az adásban szóba kerül Molnár Ferenc Caramel, az a produkció, amivel a mai napig azonosítják és egy lidérces emlék formájában Friderikusz Sándor is.

Az adást meghallgathatod a fenti lejátszóra kattintva is.

De még jobb, ha a kedvenc podcastplatformodon hallgatsz bele – és egyúttal fel is iratkozol a TikTokkerek Podcastra!

Ha nem találod a listában a kedvenc appodat, akkor ezt az RSS-feedet másold ki, és használd odaát: TikTokkerek RSS

» Tartalmi kivonat időkódokkal

 • 00:00 – Bevezetés
 • 00:36 – Névre és külsőre is nagy a változás!
 • 01:39 – Ismertség Az ének iskolája-győzelem után
 • 02:04 – Focistaálmok
 • 02:48 – Mutálás, pont Az ének iskolája idején
 • 03:59 – Jégszív
 • 06:18 – Molnár Ferenc Caramel bőrébe bújva
 • 07:09 – Hogyan születik meg egy dal?
 • 09:21 – Fülmonitor
 • 11:32 – Shrek bőrébe bújva
 • 13:02 – Kapcsolata a magyar zenei szakmával
 • 13:58 – Az első tévés interjúja…
 • 15:10 – TikTok-tapasztalatok, kommentelők
 • 17:58 – Élet Angliában
 • 20:16 – A TikTok mint marketingeszköz
 • 21:31 – Zenei tervek

» Mit tapasztalt a TikTokon?

„Letöltöttem az applikációt, elkezdtem tiktokozni, láttam nagyon sok zenei videót, és azt mondtam magamban, hogy ezt én is tudnám csinálni. Úgyhogy elkezdtem. Kitettem angol-magyar feldolgozásokat, és amikor kiraktam, ahogy Az ének iskolájában a Jégszívet éneklem, na, akkor teljesen felrobbant a TikTokom. Nem is tudom, hány, legalább tízezer követő jött egy-két nap alatt. Mindenki írta, hogy »Úristen, ez Te vagy? Jaj, de jó, hogy megtaláltunk!«”

„Mindenkinek marketingelnie kell magát, ha akar valamit. Nekem a TikTok is egy marketingeszköz. Jönnek a nézettségek, rám írnak az emberek, hogy »Hú, szia! El tudnál jönni ide és ide fellépni?« Las Vegas, Detroit, Frankfurt. Hála Istennek rengeteg helyre el tudtam jutni a dalaim által.”

„Többet kéne posztolnom, többet kéne live-oznom, de nem szeretnék túl sok lenni az embereknek se meg magamnak se. Akkor posztolok, amikor azt érzem, hogy szeretnék posztolni vagy live-ozni.”

» 3 erős rész az epizódból

 1. Farkas Zsolti és a Jégszív. „Ugye ez a döntő volt. És tényleg nagyon meg akartam mutatni, de hát nagyon izgultam… Úristen, mennyire izgultam… Emlékszem, amikor mentem be a színpad felé, ott volt egy szerkesztő, és mondta, hogy »Hú, Zsolti, nagyon drukkolok! Légyszi, nagyon tedd oda magad!« Én meg mondtam, hogy megpróbálom, megpróbálom. Kimentem, és ahogy a zenekar elkezdte játszani az intrót, teljesen átszellemültem. Kizártam a kamerákat, a zsűrit, a tanárokat, mindenkit, és csak magamat láttam magam előtt. Az izgulás teljesen kiment belőlem, és ahogy elkezdtem énekelni, azt éreztem: ez a dal az enyém. Mintha én írtam volna, és most előadnám a saját dalomat.”
 2. Anyukája monitorozta Az ének iskolája-győzelem után Zsolti Facebook-oldalát. „Rengeteg olyan üzenetet kaptam, hogyha meglátlak az utcán, akkor megverlek, vagy megöllek, pedig csak egy ártatlan tizennégy éves kisgyerek voltam. Rengeteg nagyon rossz üzenetet kaptam, de szerencsére sokkal több volt a pozitív. A szüleim mondták, hogy bármi rossz kommentet kapsz, mondd el, mutasd meg − itt vagyunk, segítünk.”
 3. Az angliai újrakezdésről. „Miután leérettségiztem a konziban, mondtam a szüleimnek, hogy nem szeretnék itthon maradni, inkább külföldi vizekre eveznék. Kérdezték, hogy tudom-e, hogy akkor mindent nulláról kell felépítenem. De én mindig is többet és többet akartam elérni. Azt szeretném, hogy az egész világ hallgassa a dalaimat!”

» A TikTok-élőben elhangzott, a vágott verzióból kimaradt

+ Most, hogy megtudtuk, hogy fociztál is, nem tudok nem szóba hozni egy másik exfocistát, aki a zenei pályára került, és akivel volt egy közös számotok: Curtis!

− Amikor ez a dal készült, én a Bartók Béla Konzervatóriumba jártam. Volt egy menedzserem, akinek mondtam, hogy Burai Krisztiánhoz szeretnék menni. Elmentünk hozzá, és megírtuk, aztán mondtam, hogy szeretnék egy rappert is ehhez a dalhoz. Szerintem Curtis a mai napig az egyik legjobb rapper Magyarországon. Nagyon szeretem a flow-ját, a szövegeit és a hangszínét is. Úgyhogy mondtam az akkori menedzseremnek, hogy nagyon szeretnék egy közös számot vele, légyszi, intézd el! Elintézte! Curtis egy nagyon aranyos ember, hatalmas élmény és megtiszteltetés volt a munka vele. Őt tényleg az egész ország ismeri: rengeteg telt házas fellépés, Aréna-koncert, Majka oldalán. Ez a dal óriási előrelépés volt az otthoni karrieremben, mert így még többen ismertek meg, egy másik réteghez is eljutottam.