Mi Guus Hiddink titka? Aki – ez szinte döbbenetes lista! – BEK-et nyert a PSV-vel, elődöntőbe vitte a holland, a dél-koreai és az orosz válogatottat, és FA-kupát nyert a Chelsea-vel szezon közben beugorva. A megfejtésben segítségemre lesz Fehér Csaba, akit a mai fiatalok a Spíler TV szakértőjeként ismernek, az idősebbek viszont emlékezhetnek rá, hogy pályára lépett abban a PSV-ben, amely Hiddink irányításával Bajnokok Ligája-elődöntőbe jutott.

Az adást meghallgathatod a fenti lejátszóra kattintva is.

De még jobb, ha a kedvenc podcastplatformodon hallgatsz bele – és egyúttal fel is iratkozol az Edzőkirályok Podcastra!

Ha nem találod a listában a kedvenc appodat, akkor ezt az RSS-feedet másold ki, és használd odaát: Edzőkirályok RSS

» Miért edzőkirály Guus Hiddink?

Pályafutása gyakorlatilag sikerek sorozata. Második vezetőedzői évében triplázott a PSV-vel, vagyis megnyerte a BL-jogelőd Bajnokcsapatok Európa-kupáját.

Aztán 1998-ban csak 11-esekkel maradt le a vb-döntőről Hollandia kapitányaként. Marcel Desailly mesélte később, hogy az akkor már biztos finalista francia válogatott testületileg nézte a második elődöntőt, és örömükben felugrottak a székükről, amikor a brazilok megnyerték a mérkőzést, mert a Hiddink csapatától sokkal inkább tartottak, mint az egyébként címvédő Selecaótól.

2002-ben a társházigazda Dél-Koreával igazi futballcsodát ért el, megint az elődöntő jelentette a végállomást.

2005-ben újabb elődöntő, ezúttal a Bajnokok Ligájában, a PSV-vel, és ott is igencsak sikerült megizzasztani a 2003-as aranyérmes Milant.

2006-ban bevitte a vb-nyolcaddöntőbe Ausztráliát, amely addig írd és mondd egyszer volt ott egyáltalán világbajnokságon.

2008-ban jött egy újabb elődöntő, ezúttal Oroszország színeiben.

Aztán Scolari idény közbeni menesztése után átvette a Chelsea irányítását. Az angol csapattal FA-kupát nyert, és nagyon-nagyon kevés hiányzott a Bajnokok Ligája-fináléhoz…

» Tartalmi kivonat időkódokkal

  • 00:00 – Bevezető
  • 01:51 – Kedvenc idézetem Tőle
  • 02:34 – A legnagyobb bukás (Anzsi Mahacskala)
  • 03:33 – A legfontosabb meccs (Dél-Korea–Olaszország)
  • 06:19 – Egy nem mindennapi sztori (Hiddink-kultusz Dél-Koreában)
  • 07:06 – A legfontosabb játékos (Pak Dzsi Szung)
  • 09:09 – Jellemrajz
  • 21:16 – Egy sikercsapat felépítése (a BL-elődöntős PSV)