Hajdú Balázs standupos, a Dumaszínház és a Showder Klub oszlopos tagja a Hatáskeltők Podcast első adásában beszél TikTokról, uborkás korszakról, Bödőcs-paródiáról és arról, hogy neki fogalma sincs: milyen valamire RÁJÁTSZANI.

Az adást meghallgathatod a fenti YouTube-lejátszóra kattintva is.

De még jobb, ha a kedvenc podcastplatformodon hallgatsz bele – és egyúttal fel is iratkozol a Hatáskeltők Podcastra!

Ha nem találod a listában a kedvenc appodat, akkor ezt az RSS-feedet másold ki, és használd odaát: Hatáskeltők RSS

» Miért éppen ő?

Annak idején majdnem küldtem egy privát üzenetet Dombóvári Istvánnak.

Elindult a Showder Klub az RTL Klub műsorán, „Dombi” pedig hamar bekerült, és népszerűvé vált. Én meg közben néztem a sokak (például Janklovics Péter) számára a Showder Klub előszobájának számító Comedy Central hasonló műsorát.

És érdeklődve figyelgettem Hajdú Balázs standupjait.

Aztán végül nem kellett írnom Dombinak (amúgy azt kérdeztem volna tőle – totál értelmetlenül, hiszen ő sosem volt döntéshozó −, hogy nem lenne-e már helye Hajdúnak az RTL Klub sztárgyárában is), mert Balázs a harmadik évadban végre bekerült, és azóta is ott van a műsorban.

Még egy emlék.

Eltelt legalább 15 év azóta, hogy Hajdú – amúgy épp Dombival az oldalán − először szerepelt a Fábry-showban (hivatalos nevén: Esti Showder Fábry Sándorral). Mégis, a mai napig fel tudom idézni azt a mondatot, amitől maga a showman is lehidalt.

A beszélgetésben kiderült, hogy Balázs Salgótarjánban tanult, Fábry gyanútlanul megkérdezte, hogy mégis, hogyan került Salgótarjánba, mire a válasz csak annyi volt:

− Vonattal.

Hát ilyen Hajdú Balázs.

Teljesen máshogy látja a világot, mint az emberek többsége. Olyan összefüggéseket vesz észre − és nem fél azokat elmondani a színpadon, legyenek bármilyen „agyamentek” −, amiket senki más.

Az egyik önálló estjének a címe „Csodabogarak” volt.

Azt hiszem, ez a szó jellemzi őt a legjobban − egyes számban.

Ő a magyar standup csodabogara.

» Róla mondták

Kiss Ádám: „Hajdú Bazsára szokták mondani… hogy úristen, ez meg mi? Hát, figyi, Te mi vagy, b…meg?”

Wolfie: „Imádom! Ő ilyen olimpiai lassúfutásban versenyez.”

Kiss Ádám: „Gyönyörű eszmefuttatásai vannak. Szakmailag nézem, hogy honnan hova jut el, meg hogy közelít meg dolgokat. Zseniális. És lehet, hogy nem pörög, meg nem adja el neked az estét, meg nincsenek ötezres teltházai, de nagyobb humorista agyjárásban, mint sokan.”

Forrás: Wolf Áramlat, 2022. március

» 3 erős rész az interjúból